Friday, May 21, 2010

inti karipap...weee~~~

hehe..saje je nk kongsi rahsia kejayaan aku wat inti karipap...

1.kentang potong dadu...gune keledek pon leh..tp aku suke kentang..klo leh,sume masakan aku nk ltk kentang..tak pon,ade unsur kentang pon ok...hehehe..

2. jgn lupe basuh kentang2 2..nt kne polio lak.taun or malaria..hehe...parkinson INSYAALLAH x...

3. tumbuk bwang putih,ikan bilis n sikit je bwg merah bersame2 ngn sedikit garam...eh,lupe..klo inti kentang,letak bnyk ckit cili padi..klo inti keledek lak,ltk kureng kit cili padi...

4. abis dah tumbuk...tumiskan pe yang ditumbuk td sampaila naek bau..nyum3x...

5.then,bancuhkan 3 sudu serbuk kari ngan air...x kisahla kari ayam ke,daging or ikan...yang pntg kari...emmm,agknye la kot...hhuhuhuh....pas 2,msukkn dlm kuali yang ade bhn ditumis tadi...

6.masukkan kentang or keledek yang dh dipotong n dibasuh tadi...gaul2 smpai rata..

7.if kentang,jgn bubuh gule bnyk..ujung2 sudu je..if keledek bubuh bnyk ckt gule...hehehe..mak yang gtau...

8.pas 2,masak la sampai kentang n keledek 2 'lembut'..

"selamat mencube"...daaaa

3 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. terlebih garam la 2.hehe

    ReplyDelete
  3. bancuhan tu tercampur dgn air mata kot..

    ReplyDelete